Kamera fungerer ikke i Windows (2023)

Hvis kameraet ikke fungerer i Windows11, kan det hende at sjåfører mangler etter en nylig oppdatering.Det er også mulig at antivirusprogrammet ditt blokkerer kameraet, at personverninnstillingene dine ikke gir tilgang til kameraet for noen apper, eller at det er et problem med appen du vil bruke.

Før du begynner

Begynn med å utføre den automatiserte problemløseren for kameraer i App Request -hjelpen.I hjelpespørsmål behandles diagnostiske data automatisk og de riktige trinnene utføres for å løse de fleste problemer med kameraet.

Åpne hjelp spør

Hvis problemene med kameraet ditt ikke kan løses med App Request -hjelpen, må du først ta følgende trinn før du prøver de mulige løsningene på listen:

 • Leter etter oppdateringer.Plukke utStart>Institusjoner>Windows-oppdatering>Se etter oppdateringer.

  • Hvis det ikke er noen oppdateringer for kameraet ditt, velgAvanserte alternativer>Valgfrie oppdateringerOg du leter etter driveroppdateringer for kameraet ditt.Gi tillatelse til å installere de tilgjengelige oppdateringene og deretter starte enheten på nytt når installasjonen er fullført.

 • Start PCen på nytt.Hvis du ikke har startet enheten på nytt siden kameraet ikke lenger fungerer, må du gjøre dette.Plukke utStart>På av>Omstart. Å vekke enheten fra dvale er ikke det samme som å starte den på nytt.

 • Test kameraet med kameraappen.Plukke utStartOg velg deretterKameraI appene dine.Hvis du blir bedt om å gi tilgang til kameraet, velgOg.Hvis kameraet fungerer i kameraappen, har problemet å gjøre med appen du prøver å bruke.

  Kamera

Hvis kameraet fortsatt ikke fungerer, prøv følgende. Prøv de mulige løsningene i rekkefølgen presentert for best resultat.

Søk etter en kamerabryter eller knapp på enheten

Noen bærbare datamaskiner og bærbare enheter har en fysisk bryter eller knapp som du slår av kameraet på eller av.Når kameraet er slått av, kan det ikke gjenkjennes at et kamera er installert på enheten din eller et bilde av et kamera med en skrå stripe vises.Hvis den bærbare datamaskinen har en bryter eller knapp, kan du sjekke om den er justert til før du bruker kameraet.

Disse bryterne eller knappene er kanskje ikke enkle å finne, så sjekk alle mulige steder.Dette kan være følgende, for eksempel:

 • En knapp på tastaturet som er aktivert med FN -tasten

 • En spesiell kameraknapp på tastaturet
  Camera werkt niet in Windows (1)

 • En skyvbryter på siden av en bærbar datamaskin
  Camera werkt niet in Windows (2)

 • En liten glidebryter for en lukker, innebygd i kameraet
  Camera werkt niet in Windows (3)

Kontroller innstillinger

Autorisere apper

Hvis du nylig har oppdatert Windows 11, kan det hende du må gi apper tillatelse til å bruke kameraet.I nyere versjoner av Windows 11 har ikke noen apper standard tilgang til kameraet.

Du kan gi appene dine tilgang til kameraet som følger:

 1. Plukke utStart>Institusjoner>Personvern og sikkerhet>Kamera.

  Tillat tilgang til kameraet på denne enheten

 2. Sjekk omKameratilgangEr på.

  Bemerke:Hvis kameratilgang er slått av for enheten og grå vises, trenger du en administrator på enheten for å slå på kameratilgang for deg.

 3. ForsikreAt appene gir tilgang til kameraet dittEr på.

 4. Velg hvilke apper som skal ha tilgang.Bare apper installert fra Microsoft Store vises i denne listen.

Hvis du opplever problemer med en app som du ikke har installert fra Microsoft Store, kan du sjekke omGi stasjonære apper tilgang til kameraet dittEr på.Du kan ikke deaktivere kameratilgang for individuelle stasjonære apper.Internett -nettlesere, for eksempel Microsoft Edge, og mange apper for videomøter, for eksempel Microsoft -team, er stasjonære apper som denne innstillingen må slås på.

Sjekk antivirusprogramvaren

I innstillingene til antivirusprogramvaren din, søk etter innstillinger som blokkerer tilgangen til kameraet eller tillatelse til å bruke kameraet. Hvis du trenger hjelp, kan du gå til nettstedet til produsenten av antivirusprogramvaren din.

Sjekk maskinvare

Prøv en annen USB -port og skann etter endringer i maskinvaren

Hvis du bruker et eksternt kamera, kan du først prøve det med en annen USB -port på enheten din. Hvis det ikke fungerer, eller hvis kameraet ditt er innebygd i enheten din, kan du prøve følgende:

 1. Plukke utStart, typEnhetsadministrasjonOg velg dem deretter i søkeresultatene.

 2. Finn kameraet ditt underKameraet,BelldaparatenavKontroll for lyd, video og spill.

 3. Hvis du ikke finner kameraet ditt, velg menyenHandlingog såSkann etter maskinvareendringer.

 4. Vent til skanningen er fullført og installer oppdaterte drivere, start enheten på nytt og åpne Kamera-appen på nytt for å teste den.

 5. Hvis disse trinnene ikke løser problemet, fortsett med de neste trinnene.

Gjenopprett forrige kameradriver

Hvis kameraet ikke lenger fungerer etter en oppdatering, kan du prøve følgende:

 1. Klikk innEnhetsadministrasjonHøyre klikk på kameraet (eller hold det nede) og velg deretterKjennetegn.

 2. Velg fanenSjåfør, plukke utTidligere sjåførog velg deretterOg.(Med noen drivere er dette alternativet ikke tilgjengelig. Som mulighet for sjåførenForrige sjåfører ikke tilgjengelig, fortsett til neste løsning.)

 3. Etter at sjåføren er returnert, må du starte enheten på nytt og prøve å åpne kameraappen igjen.

 4. Hvis det ikke fungerer å slå tilbake eller ikke er tilgjengelig, fortsett med følgende trinn.

Avinstaller kameradriveren og se etter endrede enheter

 1. Klikk innEnhetsadministrasjonHøyre klikk på kameraet (eller hold det nede) og velg deretterKjennetegn.

 2. Velg fanenSjåførOg velg deretterFjern enheten.Ta avmerkingsboksen forPrøv å avinstallere driveren for denne enhetenut og velg deretterOk.

 3. Velg iEnhetsadministrasjonI menyenHandlingvalgetSøk etter endrede enheter.

 4. Vent til søket og installere de oppdaterte driverne på nytt, PC -en starter deretter på nytt og prøv å åpne kameraappen igjen.

Bemerke:Hvis kameraet fremdeles ikke vekker, leter du etter hjelp på produsentens nettsted.

Bytt til UVC-driver

De fleste tilgjengelige USB -webkameraer er kameraer som er kompatible med UVC (standard USB -videoklasse).De jobber med UVC-driveren som er inkludert i Windows (UVC-driveren i boksen).Hvis webkameraet ditt ikke fungerer som det skal, kan du muligens løse problemet ved å endre til UVC-driverprogrammet i boksen.Følg trinnene nedenfor for å endre sjåfører (administratorrettigheter er påkrevd).

Bemerke:UVC-driveren i boksen støtter kanskje ikke alle funksjonene til kameraet ditt.For eksempel kan ikke Windows Hello ansiktsgjenkjenning ikke lenger fungere hvis dette ble støttet av kameraprodusentens driver ved å bruke tilpassede USB-utvidelser som ikke støttes av driveren i boksen.

 1. Plukke utStart, typEnhetsadministrasjonOg velg dem deretter i søkeresultatene.

 2. Finn webkameraet med problemet i listen over enheter som vises i enhetsadministrasjonen.Dette må vises underKameraetavAvbildningsenheter.

 3. Høyreklikk på webkamera -enheten og velgOppdater driver.

 4. Plukke utSøk etter drivere på datamaskinen min.

 5. Plukke utJeg vil velge mellom en liste over tilgjengelige drivere på datamaskinen min.

 6. Plukke utUSB-videoenhetOg velg deretterFølgendeFor å fullføre oppdateringsoppdateringen.

 7. Plukke utLukkFor å bekrefte innstillingene og gå tilbake til enhetsadministrasjon.Webkameraet vises nå under kategorienKameraeti enhetsstyringslisten.

Trenger du mer hjelp?

Hvis du vil vite mer om de grunnleggende prinsippene for å bruke kameraet, må du ta kontaktBruk kameraappen.

Søk svar på forumene

Hvis de tidligere løsningene ikke fungerer, kan du søke etter lignende problemer i detMicrosoft Community-ForumOg søk etter kamera.Hvis du ikke finner en løsning der, kan du dele opplevelsene dine og komme tilbake senere for å se om det er noen reaksjoner.

Send inn tilbakemelding

Hvis du har prøvd trinnene i denne artikkelen og ikke har funnet en løsning som fungerer, bruker du Windows Feedback Hub for å rapportere et problem.Dette hjelper Microsoft til å finne årsaken til dette problemet og forbedre opplevelsen din.

Gi oss informasjon om hva du gjorde eller spesifikke trinn som du utførte når problemet oppsto.BrukLag problemet mitt igjenNår du sender inn tilbakemeldingene dine til tilbakemeldingsnavet.

Åpne tilbakemeldingsnavet

relaterte temaer

 • Bruk kameraappen

 • Importer bilder og videoer fra telefon til PC

Hvis kameraet ditt ikke fungerer i Windows 10, kan det mangle drivere etter en nylig oppdatering. Det er også mulig at antivirusprogrammet ditt blokkerer kameraet, at personverninnstillingene ikke tillater enkelte apper å få tilgang til kameraet, eller at det er et problem med appen du vil bruke.

Før du begynner

Begynn med å utføre den automatiserte problemløseren for kameraer i App Request -hjelpen.I hjelpespørsmål behandles diagnostiske data automatisk og de riktige trinnene utføres for å løse de fleste problemer med kameraet.

Åpne hjelp spør

Hvis problemene med kameraet ditt ikke kan løses med App Request -hjelpen, må du først ta følgende trinn før du prøver de mulige løsningene på listen:

 • Leter etter oppdateringer.Plukke utStart, velg deretterInstitusjoner>Oppdatering og sikkerhet>Windows-oppdatering>Se etter oppdateringer.Hvis du har alternativetVis valgfrie oppdateringerSe, velg dette for å se om det er oppdateringer tilgjengelig for kameraet ditt.Gi tillatelse til å installere de tilgjengelige oppdateringene og deretter starte enheten på nytt når installasjonen er fullført.

 • Start PCen på nytt.Hvis du ikke har startet enheten på nytt siden kameraet ikke lenger fungerer, må du gjøre dette.Plukke utStartOg velg deretterPå av>Omstart.Å aktivere enheten fra søvnmodus er ikke det samme som å starte på nytt.

 • Test kameraet med kameraappen.Plukke utStartOg velg deretter kamera i listen over apper.Hvis du blir bedt om å gi tilgang til kameraet, velgOg.Hvis kameraet fungerer i kameraappen, har problemet å gjøre med appen du prøver å bruke.

  Kamera

Hvis kameraet fremdeles ikke fungerer, kan du prøve følgende.For det beste resultatet er det best å prøve de foreslåtte løsningene i denne rekkefølgen.

Søk etter en kamerabryter eller knapp på enheten

Noen bærbare datamaskiner og bærbare enheter har en fysisk bryter eller knapp som du slår av kameraet på eller av.Når dette alternativet er slått av, gjenkjenner ikke enheten at et kamera er installert, eller at det kan få kameraet til å vise et bilde av et kamera med en skråstrek gjennom det.Hvis datamaskinen har en bryter eller knapp, må du sørge for at den er slått på før du bruker kameraet.

Disse bryterne eller knappene er kanskje ikke enkle å finne, så sjekk alle mulige steder.Dette kan være følgende, for eksempel:

 • En skyvbryter på siden av en bærbar datamaskin
  Camera werkt niet in Windows (4)

 • En knapp på et tastatur med et kameraikon
  Camera werkt niet in Windows (5)

 • En liten glidebryter for en lukker, innebygd i kameraet
  Camera werkt niet in Windows (6)

Kontroller innstillinger

Autorisere apper

Hvis du nylig har oppdatert Windows 10, kan det hende du må gi apper tillatelse til å bruke kameraet.I nyere versjoner av Windows 10 har ikke noen apper standard tilgang til kameraet.

For å gi enheten din tilgang til kameraet, velgStartog velgInstitusjoner>Personvern>Kamera.Velg omKameratilgang for denne enhetenelimineres påGi tilgang til kameraet på denne enheten,Endreog bytteKameratilgang for denne enheteni.

Tillat tilgang til kameraet på denne enheten

Bemerke:Hvis kameraets tilgang til enheten er slått av og degEndreÅ ikke kunne velge, du trenger enhetsadministratoren for å engasjere kameratilgang for deg.

Før en app får tilgang til kameraet eller kameraet ditt er aktivert for apper i brukerkontoen din.Sørge for atGi stasjonære apper tilgang til kameraet dittEr på.

Etter at du har tillatt tilgang til kameraet, gå tilVelg hvilke Microsoft Store -apper som har tilgang til kameraet dittOg ring inn tilgang til kameraet for de ønskede appene.Bare apper installert fra Microsoft Store vises i denne listen.

Hvis du har installert appen fra Internett, en disk eller en USB -stasjon, enten IT -administratoren din har installert appen for deg, er det kanskje ikke en Microsoft Store -app.Dette sjekker dette tilGi stasjonære apper tilgang til kameraet dittog se om dette alternativet er aktivert. Nettlesere (som Microsoft Edge) og mange videokonferanseapper (som Microsoft Teams) er skrivebordsapper som krever at denne innstillingen er aktivert.

Sjekk antivirusprogramvaren

I innstillingene til antivirusprogramvaren din, søk etter innstillinger som blokkerer tilgangen til kameraet eller tillatelse til å bruke kameraet. Hvis du trenger hjelp, kan du gå til nettstedet til produsenten av antivirusprogramvaren din.

Sjekk maskinvare

Prøv en annen USB -port og skann etter endringer i maskinvaren

Hvis du bruker et eksternt kamera, kan du først prøve det med en annen USB -port på enheten din. Hvis det ikke fungerer, eller hvis kameraet ditt er innebygd i enheten din, kan du prøve følgende:

 1. Skriv inn søkeboksen på oppgavelinjenEnhetsadministrasjonOg velg dette i resultatene.

 2. Finn kameraet ditt underKameraet,BelldaparatenavKontroll for lyd, video og spill.

 3. Hvis du ikke finner kameraet ditt, velg menyenHandlingog såSkann etter maskinvareendringer.

 4. Vent til søket og installere de oppdaterte driverne på nytt, og start deretter enheten på nytt og prøv å åpne kameraappen igjen.

 5. Hvis du ikke kan løse problemet med disse trinnene, fortsett med følgende trinn.

Sjekk om det er et inkompatibelt kameraprogram

Noen eldre kameraer designet for eldre enheter er ikke kompatible med Windows 10. Du kan sjekke som følger om kameraet ditt er kompatibelt:

 1. Søk innEnhetsadministrasjonTil kameraet ditt underKameraet,BelldaparatenavKontroll for lyd, video og spill.

 2. Høyreklikk på navnet på kameraet ditt (eller hold det nede) og velg deretterKjennetegn.

 3. Velg fanenSjåfør, Velg knappenDetaljer om sjåførenog se etter et filnavn somstream.sysinneholder.Hvis du finner det, er kameraet ditt designet før Windows 7, og du må erstatte det med et nyere kamera.

 4. Hvis du ikke finner et filnavn somstream.sysInneholder, fortsett til neste trinn.

Gjenopprett forrige kameradriver

Hvis kameraet ikke lenger fungerer etter en oppdatering, kan du prøve følgende:

 1. Klikk innEnhetsadministrasjonHøyre klikk på kameraet (eller hold det nede) og velg deretterKjennetegn.

 2. Velg fanenSjåfør, plukke utTidligere sjåførog velg deretterOg.(Med noen drivere er dette alternativet ikke tilgjengelig. Som mulighet for sjåførenTidligere sjåfører ikke tilgjengelig, fortsett til neste løsning.)

 3. Etter at sjåføren er returnert, må du starte enheten på nytt og prøve å åpne kameraappen igjen.

 4. Hvis det ikke fungerer å slå tilbake eller ikke er tilgjengelig, fortsett med følgende trinn.

Avinstaller kameradriveren og se etter endrede enheter

 1. Klikk innEnhetsadministrasjonHøyre klikk på kameraet (eller hold det nede) og velg deretterKjennetegn.

 2. Velg fanenSjåførOg velg deretterFjern enheten.Merk av for avmerkingsboksenDriveren for denne enhetenå sletteOg velg deretterOk.

 3. Velg iEnhetsadministrasjonI menyenHandlingvalgetSøk etter endrede enheter.

 4. Vent til søket og installere de oppdaterte driverne på nytt, PC -en starter deretter på nytt og prøv å åpne kameraappen igjen.

Bemerke:Hvis kameraet fremdeles ikke vekker, leter du etter hjelp på produsentens nettsted.

Bytt til UVC-driver

De fleste tilgjengelige USB -webkameraer er kameraer som er kompatible med UVC (standard USB -videoklasse).De jobber med UVC-driveren som er inkludert i Windows (UVC-driveren i boksen).Hvis webkameraet ditt ikke fungerer som det skal, kan du muligens løse problemet ved å endre til UVC-driverprogrammet i boksen.Følg trinnene nedenfor for å endre sjåfører (administratorrettigheter er påkrevd).

Bemerke:UVC-driveren i boksen støtter kanskje ikke alle funksjonene til kameraet ditt.For eksempel kan ikke Windows Hello ansiktsgjenkjenning ikke lenger fungere hvis dette ble støttet av kameraprodusentens driver ved å bruke tilpassede USB-utvidelser som ikke støttes av driveren i boksen.

 1. Skriv inn søkeboksen på oppgavelinjenEnhetsadministrasjonOg velg dette i resultatene.

 2. Finn webkameraet med problemet i listen over enheter som vises i enhetsadministrasjonen.Det skal vises underKameraetavBelldaparaten.

 3. Høyreklikk på webkamera -enheten og velgOppdater driver.

 4. Plukke utSøk etter drivere på datamaskinen min.

 5. Plukke utJeg vil velge mellom en liste over tilgjengelige drivere på datamaskinen min.

 6. Plukke utUSB-videoenhetOg velg deretterFølgendeFor å fullføre oppdateringsoppdateringen.

 7. Plukke utLukkFor å bekrefte innstillingene og gå tilbake til enhetsadministrasjon.Webkameraet vises nå under kategorienKameraeti Enhetsbehandling-listen.

Trenger du mer hjelp?

Hvis du vil vite mer om de grunnleggende prinsippene for å bruke kameraet, må du ta kontaktBruk kameraappen.

Søk svar på forumene

Hvis de tidligere løsningene ikke fungerer, kan du søke etter lignende problemer i detMicrosoft Community-Forumog søk etter Kamera. Hvis du ikke finner en løsning der, vennligst del dine erfaringer og kom tilbake senere for å se om det er noen kommentarer.

Send inn tilbakemelding

Hvis du har prøvd alle trinn i denne artikkelen og fremdeles ikke har funnet en løsning for problemet ditt, kan du bruke Windows Feedback Hub for å rapportere en feil.Dette hjelper Microsoft til å finne den underliggende årsaken til dette problemet.

Gi oss informasjon om hva du gjorde eller spesifikke trinn som du utførte når problemet oppsto.BrukLag problemet mitt igjenNår du sender inn tilbakemeldingene dine til tilbakemeldingsnavet.

Åpne tilbakemeldingsnavet

SeTilbakemelding til Microsoft Send med Feedback Hub -appenFor hjelp med å sende inn tilbakemeldinger med tilbakemeldingsnav.

relaterte temaer

 • Et problem med et manglende kameralbum som løser i Windows 10

 • Importer bilder og videoer fra telefon til PC

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated: 29/11/2023

Views: 5785

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.